Vols estar al corrent de les activitats que fem?

* elements requerits
Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis

catedra-logoEl 14 de novembre de 2008, l’Ajuntament de Torroella de Montgrí i la Universitat de Girona varen signar el conveni per a la creació de la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis. Les Càtedres són les unitats mitjançant les quals la Universitat de Girona aprofundeix en diferents àmbits d'estudi i recerca, per transferir-los a la societat.

La Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis neix com a conseqüència de la llarga col·laboració entre la UdG i l’Ajuntament en l’estudi, restauració, gestió i difusió dels espais naturals del litoral del Baix Ter. El valor del patrimoni natural obliga a un coneixement en profunditat del territori i de les seves característiques ecològiques, sòcio-econòmiques i culturals, amb dos objectius bàsics: la conservació del patrimoni natural i el desenvolupament d’un model de gestió territorial sostenible en del marc d’aquests espais naturals.

S’ubicarà al museu de la Mediterrània, centre que té entre les seves tasques la valoració, l’estimació, el coneixement i la recerca del nostre medi.

Sin título-1

Els objectius que es planteja la Càtedra són:

  • Promoure els estudis científics en l’àmbit de l’ecologia costanera mediterrània, en especial els orientats al coneixement dels ecosistemes i de les interrelacions entre els diferents tipus d’ecosistemes costaners, marins i continentals i en particular, els que tinguin relació amb el Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter.
  • Coordinar i canalitzar tots aquells estudis de seguiment o projectes necessaris per portar a terme una correcta gestió d’aquests espais naturals.
  • Participar en la gestió dels espais naturals costaners mediterranis, assessorant de manera activa a les administracions responsables en la gestió, restauració i conservació d’aquests espais naturals.
  • Difondre i divulgar el coneixement del funcionament dels espais costaners mediterranis i de les seves característiques ecològiques.

Els enllaços de la Càtedra són:

Patrocini: Ajuntament de Torroella de Montgrí, Fundació Privada Girona: Universitat i Futur.
Direcció: Xavier Quintana
Adreça: Museu de la Mediterrània, c/ Ullà, 27-31, Torroella de Montgrí, 17257 Girona
Telèfon: 972 75 51 80
Fax: 972 75 51 82
Correu electrònic: Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessiteu que el JavaScript estigui habilitat per a mostrar-la

 

 

Les galetes (cookies) utilitzades serveixen per oferir-los un servei millor. Si accepta és que hi està d'acord. Més informació. Accepto