Octubre 2016
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
week 39 1 2
week 40 3 4 5 6 7 8 9
week 41 10 11 12 13 14 15 16
week 42 17 18 19 20 21 22 23
week 43 24 25 26 27 28 29 30
week 44 31
"Mar/e/velles del no res" de Núria Iglesias Rodríguez

Nuria IglesiasMar/e/velles del no res és un recull del procés d'investigació artística dut a terme al Cap de Creus entre el 2015 i el 2016 per Piròmana d'Argos, nom rere el qual hi ha l'artista Núria Iglesias Rodríguez (Susqueda, 1986).

L'exposició mostra un procés creatiu que es centra en l'expressió del cos com a narrador directe de l'experiència íntima d'un viatge cap a la Mar Mediterrània. A través d'aquesta narrativa que sorgeix del cos, l'artista se submergeix en l'ordre simbòlic de la realitat quotidiana. Així doncs, la poètica d'aquest recull esdevé el coneixement intuïtiu de quelcom que va més enllà de la identitat de l'artista. A través de les arts plàstiques i corporals (dansa, teatre,...) fa visible allò més intern i íntim esdevenint el coneixement intuïtiu d'allò̀ macroscòpic i universal.

Entre les peces que s'exposaran s'hi podran visionar la trilogia de vídeo-moviment Diàlegs de tramuntana, tres peces de collage i so de la sèrie 'El silenci de la sal' i d'altres peces vinculades a l'escriptura, la plàstica i la performance. Les referències que acompanyen el projecte i a la vegada l'enriqueixen són tan textos antics de mística, alquímia, ciències naturals (sobretot fauna i flora) i mitologia de la cultura mediterrània i a la vegada, la pròpia experiència de l'entorn, el Cap de Creus.

Núria Iglesias Rodríguez és una artista multidisciplinar provinent del teatre i la dansa però que per aquesta exposició ens mostrarà un seguit de peces visuals i plàstiques vinculades amb la Mediterrània. La Núria és una investigadora que utilitza el seu cos, la intuició, l'experiencia vital i l'art per respondre's preguntes que li remouen l'ànima.

Amb aquesta exposició es podrà visualitzar una de les característiques més importants d'aquesta jove artista, la gran capacitat que té per teixir nexes d'unió entre allò que és aparentment inconnex, fent conscient tot allò que navega dins el seu inconscient d'una forma quotidiana i amena.

Per més informació de l'artista visiteu la pàgina web piromanadargos.tumblr.com


Exposició del 2 de setembre al 24 d'octubre

 

Les galetes (cookies) utilitzades serveixen per oferir-los un servei millor. Si accepta és que hi està d'acord. Més informació. Accepto