Publicacions

Recerca i Territori

Aquesta és la col·lecció més científica que publica el Museu de la Mediterrània. En aquesta col·lecció s'hi editen els treballs premiats en els Premis de Recerca Joan Torró i Cabratosa, convocat bianualment conjuntament amb el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter; i els estudis coordinats des de la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis. Es tracta d'una col·lecció de referència dins el món de la investigació del territori del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. I compta amb el suport econòmic d'institucions com la Diputació de Girona, i d'entitats com l'Associació del Llibre de la Festa Major de Torroella de Montgrí.

Catàlegs d'exposicions

La col·lecció que ens permet fer un repàs a les grans exposicions que s’han realitzat al Museu de la Mediterrània. Una col·lecció de petites obres d’art que ens descobreixen com s’ha anat mostrant la Mediterrània des de diferents punts de vista.

Guia del Museu

En les seves pàgines es pot reviure les aromes de la Mediterrània, els sons i les músiques de les dues ribes del mar, la història del territori i l'audiovisual sobre la seva realitat actual. Podeu consultar-la prement aquí.

 

Papers del Montgrí

La col·lecció més didàctica que publica el Museu de la Mediterrània, en la qual es recullen les seves activitats: catàlegs d'exposicions, cursets, conferències, estudis, treballs d'investigació, guies... Va néixer l'any 1981 amb l'obertura de l'antic Museu del Montgrí i del Baix Ter. Podeu consultar-los prement aquí.

A part de les publicacions que són pròpies del Museu de la Mediterrània us oferim l'enllaç a altres publicacions del territori que es poden trobar digitalitzades.

Llibre de la Festa Major de Torroella de Montgrí
És una miscel·lània d'articles de contingut divers (història, cultura, natura, ciències socials, art, notícies...) sobre el municipi de Torroella de Montgrí i el seu entorn. Es publica amb petites interrupcions des de l'any 1928. 

Emporion
Revista torroellenca que es va començar a editar el 1915. Ha viscut diferents etapes. Del 1915 al 1923, del 1932 al 1936 i actualment que es pot consultar via internet a www.emporion.org