Un tomb pel Museu de la Mediterrània


Us convidem a descobrir l'espai humà des del massís del montgrí, les illes Medes i la plana del Baix Ter, un dels racons privilegiats de Catalunya a la conca Mediterrània. Salpem en un viatge apassionant, on descobrirem que tots els pobles de la Mediterrània compartim un mateix medi i cultura comunes. Una cultura rica, diversa i fèrtil.

Durant aquest viatge navegarem a través dels sons i de les músiques pròpies d'aquest espai. Els sons ens aproparan al coneixement del medi natural mentre que les músiques ens parlaran de les persones. 

Participem d'una experiència extraordinària: podem olorar les aromes de la Mediterrània; escoltar-ne els sons, les músiques i els ritmes; tocar-ne la història, i gaudir d'un audiovisual panoràmic sobre la realitat actual.

Desitgem que la visita al museu us aporti moments de felicitat i reflexió. Volem que hi trobeu elements que ens ajudin a sembrar llavors d'humanitat, a millorar dia a dia en la construcció del nostre paisatge cultural català i mediterrani i, en definitiva, a bastir ponts de diàleg per afrontar els reptes que, des d'aquest racó de la Mediterrània hem de resoldre aquest segle XXI.

 

Exposició permanent - Primera planta
Exposició permanent - Primera planta
Visita museu-E.Infantil
Visita museu-E.Infantil

La Mediterrània com a concepte

La història de la Mediterrània no pot separar-se del món terrestre que l'envolta. Fernand Braudel (Historiador)

De fet, la paraula Mediterrània només s'omple de significat i continguts si la definim com la cultura del mar entre terres. Per això, malgrat que el mar sigui l'actor principal del museu, volem mostrar-vos el paisatge cultural produït per l'acció de l'ésser humà; un paisatge nascut dels intercanvis incessants entre homes i dones a través d'aquest mar que ens uneix.

En aquest estapi comú, Catalunya intervé amb veu pròpia. El gran repte mediterrani és el diàleg i el respecte promoguts des de cadascun dels pobles que en formem part.

El nostre museu creu, per damunt de tot, en els valors de l'entesa, el diàleg i la pau. Si hem après a conrear la vinya dels fenicis o a viure en democràcia dels grecs, si hem crescut gràcies a la llengua dels romans o els números i el regadiu dels musulmans, ara en ple segle XXI, partint de la nostra identitat catalana, hem de ser capaços d'acostar els museus a les necessitats d'una societat cada vegada més intercultural. És així l'única manera de convertir-los en centres valuosos per a tots els sectors de la nostra comunitat.

Havent-nos fixat aquest objectiu com a nord, la Mediterrània que us presentem avui no pot ser la del passat: és la del present i també la que volem per demà. No volem ancorar-nos en una visió estàtica del nostre llegat històric. Tot el contrari: el nostre desig és recollir aquesta herència i convertir-la en un espai viu i obert, un indret capaç de generar debat, crítica i diàleg amb els seus visitants.

 

Exposicions actuals

Actual
“Transparències” de Paula Lausin Clay
Menció Especial d'Art Jove. Festival Inund'Art
Del 14.02.20 al 16.03.20
Espai Montgrí
Exposicions temporals
Actual
Exposició de Marta Negre
Desplaçaments. Ressonàncies contemporànies
Del 28.03.20 al 15.06.20
Espai Montgrí
Exposicions temporals
Actual
Montgrí. Una història de gegants
Un homenatge a l'imaginari festiu de Torroella
Del 24.08.19 al 13.04.20
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals
Actual
Camins de ronda
La xarxa de senders de la costa catalana
Del 30.04.20 al 30.06.20
Espai Baix Ter
Exposicions temporals
Actual
Mediterrània
Natura, Cultura i Diversitat
Exposició permanent
Actual
La Sala de les Bèsties i dels Gegants
Una tradició de més de quatre-cents anys
Exposició permanent
Actual
Francesc Gimeno
Fons Martínez-Solans
Fons Martínez-Solans

Espais expositius

Visites guiades

Actual
Alarma antiaèria
Sortida als refugis de la guerra civil a Torroella de Montgrí
07.03.20
Museu de la Mediterrània

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR