Marta Negre

Marta Negre (Santa Coloma de Farners, 1973) és doctora en Belles Arts per la Universitat de Barcelona i professora agregada del Departament d’Arts Visuals i Disseny de la mateixa universitat. Tot i que en bona part dels seus treballs utilitza la fotografia, ella no es considera fotògrafa, sinó una artista que utilitza aquest mitjà combinant-lo amb d’altres.

Els seus treballs fotogràfics destaquen per una aproximació als llocs i a les coses allunyada de la pulsió documental. En la majoria dels seus treballs posa en funcionament tot un aparell escenogràfic molt acurat amb l’objectiu d’introduir el misteri, l’estranyesa i, en definitiva, la ficció dins d’aquest llenguatge i allunyar-se de l’aproximació documental. En les seves darreres produccions destaca un interès acusat per la història i la memòria dels objectes i els llocs.

Com a artista ha exposat en diverses galeries (Senda Espai 292, ADN, T4, Galeria Benito Esteban i Exposicions Sis) i institucions públiques i privades, com són Alcalà 31, Can Palauet (Mataró), Centre Cultural la Mercè, Bòlit Centre d’Art Contemporani (Girona), Arts Santa Mònica, Fundació Felícia Fuster (Barcelona) i Centre d’Estudis Catalans (París). En l’àmbit acadèmic i de la investigació ha publicat diversos estudis teòrics sobre la cultura visual i ha fet estades de recerca a l’ENSBA de París, a la Universitat de Rennes 2 – Haute Bretagne, a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Lisboa i a Ar. Co., també a la capital portuguesa.