Memòria fotogràfica

Recuperació col·lectiva de la història de les imatges

Activitat gratuïta

Organitza: Museu de la Mediterrània i Llar de Jubilats “El Recer”

Col·labora: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Diputació de Girona

Memòria fotogràfica
Memòria fotogràfica
Intercanvi de fotografies
Intercanvi de fotografies
Memòria fotogràfica
Memòria fotogràfica

El Centre de Documentació impulsa el projecte de documentació titulat "Memòria Fotogràfica". El seu propòsit és l'extracció de dades i  informació rellevant de les imatges antigues del arxiu fotogràfic que està en dipòsit del Centre de Documentació.

Les sessions solen tenir lloc el primer dijous de cada mes (17:00-18:30) a la Llar de Jubilats "El Recer" de Torroella de Montgrí. D'aquesta manera, aquest projecte compte amb la participació de la gent gran del municipi i/o voltants, que comparteix i registra el seu coneixement al centre i al museu. 

Aquesta és una activitat oberta a tothom que tingui interès en col·laborar a recollir la memòria històrica del territori a partir dels records que evoquen les fotografies d’altres èpoques que ens parlen de: persones, activitats, paisatges, indrets, fets històrics...

Properes sessions: 

  • Dijous 13 de febrer (edició especial des de la rereguarda, en el marc de les II Jornades de Memòria Històrica Local).
  • Dijous 5 de març
  • Dijous 7 de maig 

Aquest projecte també té com objectiu la recol·lecció i preservació d'imatges antigues. Per això compta amb la col·laboració de particulars. Si alguna persona té fotografies de Torroella, l’Estartit o poblacions veïnes es pot posar en contacte amb el Centre de Documentació al telèfon 972 75 51 80 o per correu electrònic a l’adreça cdd.canquintana@torroella-estartit.cat.