Economia col·lectiva

Projecció de documental

Finalitzat
DURADA:  1h 30 min
Dissabte 29 de febrer | 19:00 h

Taquilla inversa

II Jornada de Memòria Històrica Local. La Sala de Torroella de Montgrí, 1937. Pérez de Rozas. Arxiu Fotogràfic de Barcelona
II Jornada de Memòria Històrica Local. La Sala de Torroella de Montgrí, 1937. Pérez de Rozas. Arxiu Fotogràfic de Barcelona

El dissabte 29 de febrer es durà a terme, a les 19:00h, un passi documental amb la col·laboració del Cinema Montgrí. Es visualitzarà Economia Col·lectiva. L’última Revolució d’Europa (60min, 2014) d’Eulàlia Comas, llicenciada en Periodisme i Antropologia. El documental ens permetrà visualitzar el procés de col·lectivització industrial dut a terme pels obrers durant la Guerra Civil. En acabar podrem gaudir d’un col·loqui al mateix cinema amb la directora.

“Economia Col·lectiva. L’última Revolució d’Europa”

A Catalunya, el juliol de 1936, l’alçament del general Francisco Franco fracassa. La revolució, l’esperança dels més desfavorits, esclata. Els treballadors i treballadores, majoritàriament anarcosindicalistes, assumeixen la gestió i la direcció d’entre el 70 i el 80% de les indústries i serveis del país. S’organitzen horitzontalment. Creen un sistema de prestacions socials. Fan possible una de les transformacions socials i econòmiques més radicals -d’arrel- del segle XX. És l’última revolució d’Europa.

Després de la projecció, la directora Eulàlia Comas compartirà tertúlia amb els assistents, comentant i detallant tot allò que sorgeixi del visionat del documental.