Santa Maria del Palau

Jornades Europees del Patrimoni

Finalitzat
dissabte, 10 d’octubre | 10:00 h
DURADA:  3 hores

Activitat gratuïta amb aforament limitat (màxim 20 persones)Cal inscripció prèvia 24h abans de la realització de l'activitat.

L'activitat es portarà a terme amb totes les mesures de seguretat i higiene per la prevenció de la covid-19 que estiguin en vigor en el moment de realitzar-la.

Inscripció: Al Museu de la Mediterrània via correu electrònic a l'adreça museu@torroella-estartit.cat o al telèfon 972755180

Punt de trobada: Plaça de Sobrestany (Sobrestany)

Organitza:
Museu de la Mediterrània

Col·labora:
Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Diputació de Girona

Compartir

Al municipi hi ha tres ermites i, segurament, la menys coneguda és l'ermita medieval de Santa Maria de Palau, que es troba a mig camí de Sobrestany a l'Escala. Durant anys va restar en runes, però el 2019, després de tres anys de feina, va finalitzar la intervenció arquitectònica per a restaurar-la. Els treballs es van centrar en consolidar la coberta de l'església, la nau i els elements adjacents. I, a més a més es van poder realitzar unes excavacions que van posar al descobert grans troballes, com ara la base de l'antic absis semicircular romànic (s.XI aC).

Enguany, dins les Jornades Europees del Patrimoni,  us proposem una visita guiada per posar en relleu aquest gran edifici que manté els elements essencials del gòtic inicial del segle XII i per a conèixer aquests treballs de consolidació i excavació que s'hi ha realitzat.

No us perdeu aquesta joia amagada enmig del massís del Montgrí. Es tracta d'un element patrimonial d’elevat interès històric, arqueològic i arquitectònic del Baix Ter.

Dissabte
10
oct