IV Jornada Memòria Històrica Local

Els primers anys del franquisme

Finalitzat
divendres, 13 de maig | 19:00 h
DURADA:  1 hora

Organitza: Museu de la Mediterrània

Col·labora: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona

Compartir

El divendres 13 de maig tindrà lloc la primera conferència de la IV Jornada de Memòria Històrica Local que porta com a títol "Franquisme: una panoràmica general" i que anirà a càrrec de Jordi Carrillo, historiador i doctorand de la URV.

Una conferència que vol donar una visió general del franquisme, el règim polític autoritari i dictatorial vigent a Espanya entre 1939 i 1975. Es farà una aproximació a les diferents fases que va tenir al llarg de quaranta anys, i com va afectar a Catalunya.  

IV Jornada de Memòria Històrica Local

Després de tres anys de guerra civil, el poble pateix una llarga postguerra marcada per la pobresa, la gana i les represàlies contra els republicans derrotats. Seran uns anys on la cruel dictadura militar anirà esclafant tota aquella resistència que sorgeixi contra el règim, com ara els maquis, i es començarà a forjar una societat que haurà d’aixecar de nou el país. La postguerra serà una època austera per les mancances, i dura per les represàlies i la por, però la vida continuarà amb l'esperança d'un futur millor.

El Museu de la Mediterrània impulsa les IV Jornades de Memòria Històrica Local amb l’objectiu de recuperar el passat històric de la vila, dels seus habitants i els successos ocorreguts des de la Segona República fins a la Transició democràtica. Aquestes jornades tenen l’objectiu de recuperar la història a través, principalment, de la memòria oral dels ciutadans. Conèixer la nostra història ens permet posar-la en valor i obrir camí per a construir un present i un futur amb més consciència sobre el nostre passat.  

Divendres
13
mai