IV Jornada Memòria Històrica Local

Els primers anys del franquisme

Finalitzat
DURADA:  1 hora
Divendres 20 de maig | 19:00 h

Organitza: Museu de la Mediterrània

Col·labora: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona

El divendres 20 de maig tindrà lloc la segona conferència de la IV Jornada de Memòria Històrica Local que porta com a títol "En resistència contra la dictadura - Els maquis" i que anirà a càrrec de Pep Cara, antropòleg, historiador i professor.

Una conferència on es parlarà dels moviments que hi varen haver de resistència contra la dictadura franquista i es posarà especial atenció en els maquis, els grups armats que van operar després de la Guerra civil per oposar-se a la institucionalització del règim franquista..  

IV Jornada de Memòria Històrica Local

Després de tres anys de guerra civil, el poble pateix una llarga postguerra marcada per la pobresa, la gana i les represàlies contra els republicans derrotats. Seran uns anys on la cruel dictadura militar anirà esclafant tota aquella resistència que sorgeixi contra el règim, com ara els maquis, i es començarà a forjar una societat que haurà d’aixecar de nou el país. La postguerra serà una època austera per les mancances, i dura per les represàlies i la por, però la vida continuarà amb l'esperança d'un futur millor.

El Museu de la Mediterrània impulsa les IV Jornades de Memòria Històrica Local amb l’objectiu de recuperar el passat històric de la vila, dels seus habitants i els successos ocorreguts des de la Segona República fins a la Transició democràtica. Aquestes jornades tenen l’objectiu de recuperar la història a través, principalment, de la memòria oral dels ciutadans. Conèixer la nostra història ens permet posar-la en valor i obrir camí per a construir un present i un futur amb més consciència sobre el nostre passat.  

Divendres
20
mai

Activitats relacionades

EL JOGLAR, d'Arnau Tordera
Capvespres Musicals
18.08.22 | 20:00 h
Museu de la Mediterrània
Activitats
Patrimoni en 3D | © Museu de la Mediterrània
Actual
Patrimoni en 3D
Sortides pel Baix Ter
20.08.22 | 11:00 h
Museu de la Mediterrània
Activitats
Anellament ocells
Actual
Què ens expliquen els ocells?
Sortides pel Baix Ter
27.08.22 | 10:00 h
Activitats
Ciència Ciutadana. Fartet 4 | © CELM
Actual
Aprèn a conèixer el fartet
Ciència ciutadana
17.09.22
Activitats