IV Jornada Memòria Històrica Local

Els primers anys del franquisme

Finalitzat
dissabte, 21 de maig | 19:00 h
DURADA:  2 h

Taquilla inversa.

Organitza: Museu de la Mediterrània i CineClub Torroella

Col·labora: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona

Compartir

El dissabte 21 de maig tindrà lloc, dins el marc de la IV Jornada de Memòria Històrica Local, la projecció de la pel·lícula d'animació que porta com a títol "Josep", d'Aurel.

Febrer, 1939. Aclaparat per l'onada de republicans que fugen de la dictadura de Franco, el govern francès opta per confinar els espanyols en camps de concentració. En un d'aquells camps, dos homes, separats per un filferro de pues, inicien una amistat. Un és Josep Bartoli.   

IV Jornada de Memòria Històrica Local

Després de tres anys de guerra civil, el poble pateix una llarga postguerra marcada per la pobresa, la gana i les represàlies contra els republicans derrotats. Seran uns anys on la cruel dictadura militar anirà esclafant tota aquella resistència que sorgeixi contra el règim, com ara els maquis, i es començarà a forjar una societat que haurà d’aixecar de nou el país. La postguerra serà una època austera per les mancances, i dura per les represàlies i la por, però la vida continuarà amb l'esperança d'un futur millor.

El Museu de la Mediterrània impulsa les IV Jornades de Memòria Històrica Local amb l’objectiu de recuperar el passat històric de la vila, dels seus habitants i els successos ocorreguts des de la Segona República fins a la Transició democràtica. Aquestes jornades tenen l’objectiu de recuperar la història a través, principalment, de la memòria oral dels ciutadans. Conèixer la nostra història ens permet posar-la en valor i obrir camí per a construir un present i un futur amb més consciència sobre el nostre passat.  

Dissabte
21
mai
Finalitzat