Objectes que ens parlen

Obrim el fons de reserva

Propera sessió:

2024

  • dijous 13 de juny

Futures sessions:

  • a determinar

Sessions realitzades:

2024

  • dijous 9 de febrer - Eines del camp

2023

  • dijous 13 d'abril - Ofici de Carreter
  • dijous 9 de febrer - Ofici de sabater

2022

  • dijous 29 de setembre - Ofici: fuster
  • dijous 17 de novembre, Ofici: fuster II
Compartir

“Objectes que ens parlen” és el projecte que el Museu de la Mediterrània impulsa per obtenir informació i dades rellevants dels objectes relacionats amb oficis que es salvaguarden en el Fons de Reserva del Museu.

Amb el pas dels anys, hi ha molts oficis que han anat desapareixent: l'espardenyer, l'esparter, el baster, el boter, el carreter, el mitjoner... i d'altres han sofert un canvi radical en seva manera de realitzar-se: el fuster, l'apicultor, el ferrer, el forner... De tots ells, al fons de reserva del Museu de la Mediterrània en tenim constància i hi podem trobar eines i objectes relacionats. 

Malauradament, avui dia moltes d’aquestes eines ens són desconegudes o en tenim poca informació. No sabem el seu nom, com s’utilitzaven o per a què servien. L'objectiu de l'activitat "Objectes que ens parlen" és trobar persones que ens puguin ajudar a identificar i documentar bé aquests elements. 

Agrupem els objectes per oficis i en el transcurs de l'activitat us anem mostrant els objectes que guardem al nostre fons de reserva, tant físicament com a través d'imatges. A partir d'aquí, la paraula és vostra i nosaltres anotarem tota aquella informació que ens pugueu aportar. 

Les sessions tindran lloc al Museu de la Mediterrània en les dates assenyalades al calendari, a les 5h de la tarda amb una durada d'una hora i mitja.

 

Organitza: Museu de la Mediterrània

Col·labora: Diputació de Girona, Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural

Activitats relacionades