DEVOCIONS, de Mireia Coromina

Cicle Desplaçaments. Ressonàncies contemporànies

Del 08.04.22 al 27.06.22 | 19:48 h

 

Organitza: Museu de la Mediterrània

Col·labora: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona

Compartir

El projecte DEVOCIONS. El cos com a contenidor i receptacle d’una morfologia, la vida de Mireia Coromina se centra en la importància i el poder evocador de la representació del fragment en tant que aquest pertany a una totalitat, una comunitat i també conforma la tradició.

En aquesta proposta, desplegada en el marc del cicle Desplaçaments. Ressonàncies contemporànies, l’artista pren com a punt de partida diversos motlles peces d’exvots de cera conservades al Museu de la Mediterrània fets per alguns dels últims cerers de Torroella de Montgrí: els Batlle, els Sala i els Mundet.

Els exvots, representacions de fragments corporals i òrgans, eren oferts a la imatge d’una divinitat com a agraïment a un vot aconseguit. Aquests objectes ens parlen d’una interacció directa entre l’individu i allò sagrat per intentar apaivagar l’ordre dins l’univers.

El treball artístic proposat per Mireia Coromina vol rememorar la presència del cos, reproduir-lo, duplicar-lo i transferir-lo a través de la recerca de protoformes generades pel propi organisme.