Una altra mirada, de Pep Novellón

Exposició fotogràfica

Finalitzat
Del dl. 02.01.23 al dl. 30.01.23

Organitza: Foto Torroella

Amb el suport de: Ajuntament de Torroella, Diputació de Girona, INSPAI (Centre de la Imatge Diputació de Girona)

Col·labora: Museu de la Mediterrània

Compartir

"Fa tot just 2 anys vaig recuperar un disc dur on tenia fotografies de més de vint anys enrere. Es tracta d’un material analògic que havia fet al Brasil i a Barcelona en un projecte de feina sobre la desforestació de l’Amazònia: "El Bosc Inundat".

Vàrem triar un punt de la selva, propera a la ciutat de Belém al Brasil, exactament a una illa anomenada Combu. La gent que viu en aquella part s’anomenen Caboclos perquè és una zona de selva que s’inunda durant una bona part de l’any i les cases alçades reben el mateix nom.

Havíem de construir una reproducció exacta d’un tros de selva amazònica, sense treure res orgànic, sense que hi hagués cap afectació al territori i amb un nivell de qualitat màxim. Per aconseguir tot això calia anar a la selva i fer motllos dels arbres in situ. Motllos de silicona blanca.

Durant aquests 45 dies en aquest petit racó de selva, vàrem experimentar una proposta artística increïble. Els arbres més grans i esvelts de la selva amazònica s’anaven transformant de color, la silicona els anava convertint en arbres imaginaris, arbres de llegenda..."

Biografia

«Neixo a Terrassa el 20 de juny del 1957, em faig enginyer industrial a la Universitat de la mateixa ciutat. Professionalment treballo en empreses com Ingenieria Cultural, dissenyant museus de ciència. Posteriorment entro a treballar a la Fundació La Caixa on desenvolupo feines de gestió cultural força diversa.

El meu treball com a fotògraf el començo amb «Pedazos», un projecte expositiu sobre la guerra civil; desprès segueixo amb el treball que anomeno «Conseqüències», també amb format expositiu, i “recuerdo que era martes,...” un treball sobre la relació amb el meu pare que vaig mostrar a diferents sales expositives i va agafar forma de llibre l’any 2021. Ara recupero un treball de fa molts anys que presento al Museu de la Mediterrània.»

Pep Novellón

Dilluns
02
gen
Dilluns
30
gen
Activitats relacionades
quan el riu parla
Actual
Quan el riu parla
Exposició temporal
Del dc. 14.02.24 al dl. 01.04.24
Espai Montgrí
Exposicions temporals
Expo fotografia març 24
Actual
"L'orgull de l'absència", de Judith Vizcarra
Exposició fotogràfica
Del dc. 28.02.24 al dl. 01.04.24
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals
Actual
Tota pedra fa paret - La pedra seca a Catalunya
Exposició temporal
Del dv. 09.02.24 al dl. 01.04.24
Espai Baix Ter
Exposicions temporals
Expo fotografia abril 24
Actual
"Yama", de Paco G. Robles
Exposició fotogràfica
Del dc. 03.04.24 al dl. 29.04.24
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals
Expo fotografia maig 24
Actual
"Allí mis pequeños ojos", de Guillermo Franco
Exposició fotogràfica
Del dj. 02.05.24 al dl. 27.05.24
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals