No tenim planeta B - CLIMA

Cicle conferències

Finalitzat
DURADA:  1 hora
dijous, 2 de març | 19:00 h

Organitza: Museu de la Mediterrània i la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis

Col.labora: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona

Compartir

Conferència sobre CLIMA - "Exposició de dades climàtiques de les darreres dècades a l'Estartit", a càrrec de Josep Pascual, responsable de l’Estació Meteorològica de l’Estartit.

El dijous 2 de març hem convidat en Josep Pascual, responsable de l’Estació Meteorològica de l’Estartit, per tal que ens parli del clima. A partir de les dades recollides per ell mateix, la més llarga de totes les sèries oceanogràfiques del Mediterrani, ens explicarà com ha canviat el clima i quines són les previsions amb les quals treballen els científics. Amb ell analitzarem les mesures de pluges, temperatures de l'aire i del mar, el nivell del mar, i coneixerem una mica els aparells amb què s'han mesurat. 

Les següents conferències seran:

  • Dijous 9 de març, 19h. Tema Gestió de costes. Conferència a càrrec de José Antonio Jiménez - Laboratori d'Enginyeria Marítima de la Universitat Politècnica de Catalunya - BarcelonaTech. 
  • Dijous 23 de març, 19h. Tema Mobilitat. Conferència a càrrec de Josep Pujol - Oficina Comarcal de Transició Energètica del Baix Empordà.
  • Dijous 30 de març, 19h. Tema Gestió hídrica i territorial. Conferència a càrrec de Gabriel Borràs - Oficina Catalana del Canvi Climàtic. Generalitat de Catalunya. 

 

El Museu de la Mediterrània i la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis uneixen esforços per sensibilitzar i conscienciar sobre temes i problemàtiques ambientals, aprofundint en el seu coneixement amb base científica. Per aquest motiu hem programat el cicle de conferències No tenim planeta B amb la intenció d’aportar informació i dades objectives de la mà de veus expertes en les diferents matèries.

No tenim planeta B és un cicle de conferències on volem propiciar una reflexió sobre el nostre model de desenvolupament i plantejar diferents propostes sobre com transformar-lo perquè sigui sostenible i permeti que totes les persones puguin viure dignament sense comprometre el benestar de les generacions futures.

Dijous
02
mar