Organitza: Parc Natural del Montgrí, les illes Medes i el Baix Ter, Museu de la Mediterrània
Col·labora: Ajuntament de Torroella de Montgrí, Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit, Diputació de Girona
Caçadors d'imatges: Una crònica visual de les Illes Medes és un documental que, a partir de les imatges submarines de les illes Medes, a inicis de la dècada dels anys cinquanta del segle XX, fa una crònica dels últims setanta anys d’aquest tresor de la Mediterrània.
A la dècada de 1950 s’inicien les primeres immersions amb escafandres autònoms i, al cap de poc temps, s’inicia la documentació del fons marí primer en format d’imatge i posteriorment de vídeo.
Així, el documental ressegueix la història de les últimes set dècades de les illes Medes des dels pioners germans Admetlla, que passaran de la caça submarina a la “caça” d’imatges, fins als professionals que inicien el 1973 els treballs científics del tresor subaquàtic de les illes i que han treballat per la seva protecció fins a dia d’avui, com Josep Mari Gili i Bernat Hereu.
El documental també se serveix de les aportacions d’importants realitzadors audiovisuals d’imatges submarines com Miquel Sans, Manel Gil i Manel González, professionals que ens ensenyen com ha canviat el fons marí de les illes Medes a partir dels avenços tècnics i científics del seus aparells de fotografia i vídeo.
Finalment, també es recull la veu d’uns dels col·lectius que més han explotat el fons marí de les illes Medes des de la dècada dels vuitanta, els submarinistes, i ho fa a partir del testimoni del fundador d’UNISUB, el primer centre de busseig de l’Estartit, Anthony Patrich Murray.
Caçadors d'imatges: Una crònica visual de les Illes Medes és una producció conjunta del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter i el Museu de la Mediterrània dins el marc de col·laboració Parcs Naturals i Museus impulsat per la Generalitat de Catalunya.
El divendres 15 de març hi haurà l'estrena del documental Caçadors d'imatges: Una crònica visual de les Illes Medes de Roger Rovira. El curtmetratge té una durada d’uns 45 minuts i tot seguit està previst un breu col·loqui amb l’autor i alguns dels entrevistats.