Jornades de Memòria Històrica Local

 

L'objectiu de les Jornades de Memòria és el de recuperar el passat històric de la vila de Torroella, els records dels testimonis que van viure els fets que en cada edició es vagin tractant. El concepte Memòria Històrica comprèn totes aquelles mesures de foment del coneixement del passat i de reconeixement d’aquelles persones que durant la Guerra Civil Espanyola o la dictadura franquista van patir actes injustos per motius polítics, ideològics o religiosos. 

És per això que l'any 2019, en motiu dels "80 anys de la retirada" se celebren les primeres Jornades de Memòria Històrica Local de Torroella de Montgrí.

Conèixer la nostra història ens permet posar-la en valor i obrir el camí per a construir un present i un futur amb més consciència sobre el nostre passat.

 

Les Jornades

"80 ANYS DE LA RETIRADA" - I Jornada de Memòria Històrica Local

Del 15 de febrer al 3 de març del 2019

Ara fa vuitanta anys es vivien els últims episodis d'una llarga, cruenta i salvatge guerra civil. Tot un poble en retirada passava pel nostre territori i el febrer de 1939 les tropes franquistes arribaven a Torroella de Montgrí. Sota aquesta efemèride iniciem aquestes jornades, tot parlant de la Guerra Civil i els 80 anys de la retirada.

Programa 2019

Pots escoltar aquí les conferències:

RECEPCIÓ DE MEMÒRIA

El Museu és un espai de recepció i recollida de fons històriques que sempre roman obert a la possibilitat de que la població aporti fonts materials i immaterials de la nostra història. És per això que durant les jornades, fem una crida al poble perquè aporti al Museu documentació, objectes, fotografies, relats o qualsevol tipus de font històrica relacionada amb l’època de la Guerra Civil (1936-1939). Fem èmfasi en que també recollirem memòria oral. Si voleu fer-nos arribar material o relats, escriviu-nos a: info@museudelamediterrania.cat o truqueu-nos al 972755180. Fem #MemòriaTorroella!

Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR