III Desenterrant l’Empordà

Cicle de Conferències d'Arqueologia

Finalitzat
Del ds. 04.05.19 al dc. 22.05.19

Accés lliure

Compartir

L’arqueologia té la capacitat de revelar-nos secrets molt ben guardats. Sota terra, potser ben a prop nostre, s’amaguen troballes que ens mostren evidències d’un món extingit que, generalment, ningú ens pot explicar. D’aquesta manera, les pedres i els ossos, deixen de ser objectes inerts, per convertir-se en narradors de la nostra història.

És per això, que el Museu de la Mediterrània, us convida un any més al cicle de conferències: “Desenterrant l’Empordà”, on pretenem, com si excavéssim, donar a conèixer el panorama arqueològic empordanès. Acompanyats de diferents especialistes analitzarem els descobriments més recents, així com la història que sempre amaga tot gran descobriment.

PROGRAMA

  • Dissabte 4 de maig - Presentació del treball de recerca de l'alumna Ona Vilà de l'institut Montgrí: Guia Arqueològica per descobrir petits jaciments romans al Baix Ter tutoritzat per Lina Vilamitjana, amb la col.laboració de l'arqueòleg del MAC Empúries, Joaquim Tremoleda.Després de la presentació, i amb cotxes particulars, hi haurà una visita guiada al jaciment de Mas Gusó (Bellcaire d'Empordà).
  • Dimecres 8 de maig - Lluís Pericot, les arrels torroellenques d’un arqueòleg universal a càrrec de Francesc Gràcia i Josep Maria Fullola. Escoltar àudio conferència
  • Dimecres 15 de maig - Descobrim Santa Maria del Palau a càrrec de Ferran Codina.Escoltar àudio conferència. 
  • Dimecres 22 de maig - Les excavacions a la plaça del Lledoner i al passeig de Torroella Montgrí a càrrec de Jordi Merino. Escoltar àudio conferència

La Peça

Dissabte
04
mai
Dimecres
08
mai
Dimecres
15
mai
Dimecres
22
mai