La reserva natural de les Illes Medes

Descobrim el fons marí

DURADA:  2 h

Preu: 6,00 € / 4,50 € amb subvenció

Material: Es lliura un dossier de treball si és demanat pel professor. Durant la sortida fitxes d’identificació d’organismes.

Observacions: El preu de la barca no està inclòs en el preu de l’activitat guiada i es paga directament a l’empresa del vaixell.

Compartir

Descripció

Descoberta de les illes Medes amb vaixell. Després d’una explicació prèvia al Consell municipal de l’Estartit, navegarem des del port fins a la Reserva Natural Parcial de les illes Medes, dins l’àmbit del Parc natural. Observarem el paisatge costaner, la topografia de les illes, les plantes de la part emergida i els ocells marins. Aprendrem quins factors ambientals externs condicionen la vegetació de les illes. Quan el vaixell s’aturi, intentarem reconèixer els organismes marins a través dels vidres del catamarà.

Continguts

  • Interpretació de la diversitat dels grups d’éssers vius com a maneres diferents de fer les funcions vitals. Argumentació de la importància de mantenir la biodiversitat.
  • Anàlisi d’un ecosistema proper tot identificant el paper de cadascun dels elements que el configuren. Valoració de les possibles conseqüències de la seva modificació.
  • Valoració de la necessitat de protegir i difondre el patrimoni natural com a manifestació de riquesa i diversitat.

Pas a pas

Farem una presentació de l’activitat i una xerrada prèvia al Consell municipal de l’Estartit. Anirem cap al port i embarcarem al vaixell que ens portarà fins a les illes Medes. Un cop hàgim voltat les illes, el vaixell s’aturarà per tal que puguem observar el fons marí.


Sol·licitud d'informació


Activitats relacionades
Actual
Solitud, de Víctor Català
L'escenari de la novel·la a l'ermita de Santa Caterina. Itinerari literari
Batxillerat i Cicles Formatius
Actual
Mediterranean Museum: Guided tour
Visita al museu en llengua anglesa
Batxillerat i Cicles Formatius
Actual
Els aiguamolls del Baix Ter
La diversitat dels ambients costaners
Batxillerat i Cicles Formatius
Actual
Anàlisi del paisatge natural i cultural del Baix Ter
Elements naturals i culturals
Batxillerat i Cicles Formatius