Bellcaire d'Empordà

Web del municipi:

www.bellcaire.cat

Bellcaire d'Empordà forma part de la comarca del Baix Empordà. El terme municipal té una extensió de 12,6 km2, limita al nord amb Albons i l'Escala, a l'est amb Torroella de Montgrí, al sud amb Ullà i l'oest almb La Tallada d'Empordà.

El nucli de Bellcaire, com la majoria de poblacions de la plana empordanesa, està ubicat al cim d’un petit turó des del qual s’albira una gran extensió de terreny que havia estat ocupat, al nord, per l’enorme llacuna de Bellcaire, dessecada a mitjans del segle XVIII per poder aprofitar-la com a terres de cultiu.

Bellcaire d'Empordà es troba citat per primera vegada en un document de l'any 881 amb el nom de Bedenga. Més tard va pertànyer al comtat d'Empúries i degut a les necessitats estratègico-militars de defensa per fer front als dominis que la corona catalana tenia a Torroella de Montgrí i Albons, aquest emplaçament fou residència habitual dels comtes des de finals del segle XIII i principis del XIV.  En el lloc més alt del poble, Bellcaire conserva el Palau-Castell medieval que van fer construir els comtes d’Empúries.

 

Per saber-ne més:

Descarrega't aquí el RECULL BIBLIOGRÀFIC de Bellcaire d'Empordà

Cicle de "Sortides pel Baix Ter"

Elements Patrimonials d'especial interès