1001N perdre el somriure? de Conxa Moreno

Instal·lació d'art contemporani

Gratuït
Del 15.11.20 al 30.11.20
1001-2
1001-2

Quan estàs mil i una nits tancat, pots perdre el somriure? És la llibertat el que la presó sembla tenir com a únic objectiu impedir? És aquest el pitjor càstig que pot rebre l'ésser humà?

Amb tots aquests interrogants, l'artista Conxa Moreno, ens convida a interrogar-nos sobre aquesta dimensió tan íntima del sentit de la vida d’una dona presa, en aquest cas, Dolors Bassa.

1001N, una referència a la idea d'infinitat conceptual en la cultura àrab. és una instal·lació que neix per evidenciar la incertesa que pateix una persona quan ingressa en una presó. A partir un petit mapping s'escolta el pas del temps, sonen les hores d'un rellotge inexorable que no s’atura, que no pot aturar-se...La imatge projectada es troba amb un obstacle que retalla el somriure i que provoca que la cara projectada aparegui mutilada.
Una metàfora de la vida... La vida a la presó.

Aquesta obra, de l'artista Conxa Moreno, exposada a la presó franquista de Segovia, actualment centre d’art, al setembre del 2019 dins la convocatòria GALERIAS VII, organitzat per l’Ajuntament de Segovia. Ara, aquesta obra aterra a la nostra vila, la vila de la Dolors Bassa, just els dies que farà mil i una nits que va entrar per primera vegada a presó. Una instal·lació que ens interpel·la a tots amb la pregunta "Després de mil i una nits a presó es pot perdre el somriure?"

Dilluns
30
nov

Activitats relacionades

Llum a l’ànima
Actual
Llum a l’ànima
Palmira Jaquetti 1895 – 1963
Del 28.11.20 al 08.02.21
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals
Pessebre Josep Mir 10 anys
Actual
El Pessebre
De Josep Mir
Del 27.11.20 al 01.02.21
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals