Mirades de RICE

Menció especial d’Art Jove del Festival Inund’Art

Del 13.02.21 al 08.03.21

Organitza: Museu de la Mediterrània

Col·labora: Festival Inund'Art, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Diputació de Girona

Amb l'exposició Mirades, l’artista urbà RICE -nom artístic d’Eduard Sacrest Soy (Olot, 1993)- juga a explorar, a través de la tècnica del graffiti, les tensions entre l’espai públic i el privat, entre el carrer i la galeria. Utilitzant l’espai públic com a escenari habitual, aquest autor anònim inunda els carrers de mirades que busquen atraure i dialogar amb l’espectador ocasional.

A Mirades, l'artista ens obsequiarà amb un retrat de grans dimensions que haurà creat expressament en una de les parets de l’Espai Montgrí del Museu de la Mediterrània. Una obra efímera només pels dies de la mostra.

RICE és un jove artista que desenvolupa la seva pràctica en el marc de la pintura mural o el street art. La seva tècnica majoritàriament es basa en l’ús de stencils -o plantilles- que representen personatges de sèries, pel·lícules i músics que formen part de la nostra cultura visual. A més d’aquesta influència del Pop Art, utilitza colors vibrants que acaben dotant d’un efecte surrealista a les seves creacions. A banda de a Barcelona -on està instal·lat-, ha realitzat nombroses intervencions a diverses ciutats europees com Londres, Berlín, Graz o Nottingham.

Aquest projecte va rebre la Menció Especial d’Art Jove promogut per la Coordinadora de Joventut de Girona en el marc de la darrera edició del Festival Inund’Art.

---

RICE (Eduard Sacrest Soy, Olot 1993) és artista visual, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Iniciat en la tècnica de la pintura a l’oli des de petit, no va ser fins que va arribar a Barcelona que, motivat per tota la cultura urbana que oferia el seu entorn, es passaria als aerosols, sense perdre la seva tècnica pictòrica i el traç dels seus antics retrats, millorant-la i adaptant-la als condicionants de la via pública amb la intencionalitat de dialogar amb l’espectador fortuït.

Paral·lelament, també desenvolupa des de fa temps projectes educatius, prenent la pintura mural i l’art urbà com a eina pedagògica i de motor de canvi.

Ha exposat en galeries d’àmbit nacional i internacional, com la Surface Gallery (Nottingham, UK), la Spanish Embassy (Washington, DC), o la Visual Aids (NYC, EUA) entre altres. També ha participat en nombrosos festivals d’art urbà, com l’Ibug Festival (Chemnitz, Alemanya) o més recentment al Festival Monar’t (Girona). A nivell nacional ha treballat per fundacions com Difusor, Contorno Urbano, Rebobinart o Madrid Streetart Project.

Recentment va ser guanyador de la beca Stripart Guinardó (Barcelona) per gestionar el projecte de mediació cultural al barri del Guinardó.

Actualment es troba finalitzant la residència del projecte de creació el centre d’art contemporani Roca Umbert Fàbrica de les Arts (Granollers).

Més informació:

https://ricevisualartist.wixsite.com

Dilluns
08
mar

Activitats relacionades

Canyet
Actual
“Canyet” de Francesc Mas
Exposició fotogràfica
Del 03.02.21 al 02.03.21
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals
Actual
"Costa Brava", de Jaume Pujol, Sònia Crespo, Sandra Alemany
Exposició fotogràfica
Del 03.03.21 al 23.03.21
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals
Calidoscopi
Actual
Calidoscopi
Alteració i (R)Responsabilitat
Del 06.03.21 al 05.07.21
Espai Baix Ter
Exposicions temporals
Projecte INDI
Actual
Projecte INDI
Omplim l’espai de preguntes?
Del 12.03.21 al 22.03.21
Espai Montgrí
Exposicions temporals
Valérie Prot
Actual
Protect the sea / On the rocks, de Valérie Prot
Festival Mirades
Del 26.03.21 al 03.05.21
Exposicions temporals
Cap de fibló, de Lluís Tudela
Actual
Cap de fibló, de Lluís Tudela
Festival Mirades
Del 30.03.21 al 02.05.21
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals