DEVOCIONS

Cicle Desplaçaments

Finalitzat
Del 08.04.22 al 27.06.22

Organitza: Museu de la Mediterrània

Col·labora: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona

El cicle Desplaçaments. Ressonàncies contemporànies pren el propi Museu de la Mediterrània com a objecte de reflexió i de creació artística. L'artista dialoga amb l'equipament a partir de l'exploració de tot allò que representa l'activitat del museu: exposició permanent, arxiu documental, documents custodiats, fons de reserva, etc, i la proposta resultant és una ressonància contemporània respecte a tot allò que representa el museu.

El projecte DEVOCIONS. El cos com a contenidor i receptacle d’una morfologia, la vida de Mireia Coromina se centra en la importància i el poder evocador de la representació del fragment en tant que aquest pertany a una totalitat, una comunitat i també conforma la tradició.

En aquesta proposta, desplegada en el marc del cicle Desplaçaments. Ressonàncies contemporànies, l’artista pren com a punt de partida diversos motlles peces d’exvots de cera conservades al Museu de la Mediterrània fets per alguns dels últims cerers de Torroella de Montgrí: els Batlle, els Sala i els Mundet.

Els exvots, representacions de fragments corporals i òrgans, eren oferts a la imatge d’una divinitat com a agraïment a un vot aconseguit. Aquests objectes ens parlen d’una interacció directa entre l’individu i allò sagrat per intentar apaivagar l’ordre dins l’univers.

El treball artístic proposat per Mireia Coromina vol rememorar la presència del cos, reproduir-lo, duplicar-lo i transferir-lo a través de la recerca de protoformes generades pel propi organisme.

Mireia Coromina Portas (Sant Jaume de Llierca, 1982) és Graduada en Arts Aplicades a l’Escultura per l’Escola Massana i Llicenciada en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i s’ha format en el camp de les arts gràfiques a la Fundació Pilar i Joan Miró de Mallorca, a l’Escola La Llotja de Barcelona i a l’Stamperia d’Arte Busato de Vincenza, així com de teixit manual a l’Escola Taller Teranyina de Barcelona. Des de l’any 2017 combina l’activitat artística amb la docència a l’Escola d’Art d’Olot.

Ha guanyat diversos premis i beques entre elles una beca d’especialització en gravat als tallers d’obra gràfica de la Fundació Pilar i Joan Miró de Palma de Mallorca (2011), el segon premi ArtsFAD (2017) amb el projecte No hay garantías de que no nos corrompamos i residències artístiques a Auztis, França (2016) amb el projecte La peau du paysage i a Blöndúos, Islàndia (2019) amb el projecte Átta blaða rós.

Ha participat en diverses exposicions a Visions of Catalonia. Crafting arts. I Biennal d’artesania artísitca a Barcelona i Venècia (2022 i 2021) a Arbar, Centre d’Art i Natura, la Vall de Santa Creu, Port de la Selva (2019 i 2018) a la Bianyal de la Vall de Bianya (2016), l’Escola taller Teranyina de Barcelona (2015), Contextile 2014.Bienal de arte têxtile contemporânea de Guimaraes – Portugal (2014), La Tache Gallery de Barcelona (2014) i a Sabina-Itàlia (2012)

 

Més informació: http://mireiacoromina.blogspot.com

Divendres
08
abr
Finalitzat
Dilluns
27
jun
19:48 h
 
Finalitzat

Activitats relacionades

Cos-paisatge, d'Eugeni Prieto i Pau Guerrero
Exposició fotogràfica
Del 29.07.22 al 29.08.22
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals
La casa de la portera, de Raúl Hidalgo
Exposició fotogràfica
Del 01.09.22 al 28.09.22
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals
Enric Farrés
Actual
Exposició d'Enric Farrés
Cicle Desplaçaments
Del 02.07.22 al 05.09.22
Exposicions temporals
Contra natura
Actual
"Contra natura" de Manel Bayo
Exposició Temporal
Del 09.09.22 al 24.10.22
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals
Camins de Ronda
Actual
Camins de Ronda
Exposició Temporal
Del 01.04.22 al 12.09.22
Espai Baix Ter
Exposicions temporals