Firma, de Paula Artés

Festival Mirades 2023

Finalitzat
Del dv. 24.03.23 al dl. 24.04.23

Organitza: Amics de la fotografia de Torroella de Montgrí

Col·labora: Museu de la Mediterrània, Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona

Compartir

Què arriba a saber l'Estat de nosaltres? Des d’on exerceix el control? Quin ús fa d’aquestes dades?

Centro la mirada a l'espai zero de control, on comença el procés de control de les nostres dades. On ens inscriuen en néixer, on ens documenten identitàriament, on registren les nostres patologies, etc. Espais que comencen a deixar de tenir la funció de recepció d'informació per passar a fer-se tot en línia. La informació que dipositem, separadament, en aquests espais, tenen el mateix destí: l'Estat. Les estructures administratives de l'Estat tenen la funció de panòptic sobre la ciutadania, i és aquí on es localitza el poder de l’estat. Repensar l’espai com a forma d’exercir el poder.

Paula Artés (Molins de Rei, 1996) és fotògrafa. Graduada en fotografia i creació contemporània per l’IDEP (Barcelona), ha estat assistent de fotògrafs com Tanit Plana i actualment és la studio manager de Jordi Bernadó. Els seus projectes han estat seleccionats a diversos certàmens, entre els quals destaquen Descubrimientos Photoespaña, Encontro de Artistas Novos, SCAN Photobooks, Sala d’Art Jove, Photogenic Festival, Unseen Dummy Award Amsterdam, FIFTijuana de México, Viphoto i el Festival Embarrat de Tàrrega. És autora del fotollibre “Fuerzas y cuerpos” (2019).

Compromesa en donar a conèixer i qüestionar les estructures de poder i control, utilitza el mitjà fotogràfic per accedir a debatre col·lectivament sobre aquests espais ocults, ja que si no es desvelen es crea l’efectivitat del poder.

Més informació: https://www.paulaartes.com/

Divendres
24
mar
Finalitzat
Dilluns
24
abr
Finalitzat
Activitats relacionades
Actual
Des-Corpórea, de Nataly Roc
Exposició fotogràfica
Del dc. 29.11.23 al ds. 30.12.23
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals