"Mons flotants", de Caroline Faiola

Exposició fotogràfica

Finalitzat
Del dc. 28.06.23 al dl. 24.07.23

Organitza: Foto Torroella

Amb el suport de: Ajuntament de Torroella, Diputació de Girona, INSPAI (Centre de la Imatge Diputació de Girona)

Col·labora: Museu de la Mediterrània

Compartir

"Vaig pujar en aquest tren sense expectatives ni perspectives. Com a vegades cal anar lluny per trobar-nos, per convertir-nos finalment en el protagonista d’un món que se’ns escapa. Quan tot està confós, quan les capes se sobreposen i ja no tenen sentit. La teva veu ressona en la llunyania com un eco, l’eco del meu fracàs i de les nostres esperances perdudes. Fer i desfer imatges, incansablement, per intentar amarrar-se abans d’enfonsar-se. I finalment trobar una nova mirada que potser donarà sentit a aquesta història, intentar legitimar el nostre lloc dins d’aquests mons flotants."

Nascuda el 1985 a Paris, Caroline Faiola és una artista fotògrafa franc-italiana. Des de 2016 viu i treballa entre el Baix Empordà i la seva ciutat natal. Graduada en art, moda i fotografia, el seu treball associa realitat i il·lusió. Privilegiant l'analògic i sovint les múltiples exposicions, treballa amb tècniques mixtes (foto, collage, tinta, paraules…). Caroline Faiola juga amb els ulls de l'espectador, l'interroga, el transporta dins d'un univers entre realitat i somni. Durant els diferents viatges a través del món realitza diverses sèries, particularment a Nova York, on es va instal·lar un any el 2010. En paral·lel a la fotografia, treballa durant anys com a estilista en estudis de fotografia i premsa de moda. Les seves darreres sèries de fotos li permeten establir una relació més íntima amb la matèria: el paper està tallat i treballat, la imatge està descomposta per tornar a ser unida. Des de 2019, el seu treball està publicat a la revista bi-anual francesa Liberty's Magazine.

Exposicions. Respiro, exposició individual, Saragossa, Feb 2023. Résonance, exposició individual, París 2018-2019. Wine Cube, exposició col·lectiva, Galeria ArtCube, Paris, 2016. Surimpression, exposició individual en col·laboració amb el xampany Billecart-Salmon, Art Elysées - FIAC 2014. Déséquilibre, exposició col·lectiva, Galeria Christiane Peugeot, Paris, 2014. La Mort tient Salon, exposició col·lectiva, Galeria La Demeure des Artistes, Paris, 2013. Art de Vignes, exposició col·lectiva en col·laboració amb cellers de vi, París i Saint-Emilion (França), 2013. NMNM, Adquisició d'una obra original pel Nou Museu National de Monaco, 2012. Et si un jour un voyageur, exposició individual, Galeria Alexandre Lazarew, Paris, 2011. Un jour ma fille tu seras grande, exposició individual, SMART STORE, Paris, 2011. Surimpression, exposició individual, Dock Sud - Marseille (França), 2009.

Dimecres
28
jun
Dilluns
24
jul

Activitats relacionades

Una mirada a Wabi Sabi, d'Agustí Fernández
Exposició fotogràfica
Del dc. 06.09.23 al dl. 02.10.23
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals
Lo que no cuentan de Marte, de Sean Sborlino
Exposició fotogràfica
Del dc. 04.10.23 al dl. 30.10.23
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals
La construcció d’un simulacre, d'Adrià Gamero
Exposició viatgera
Del dv. 15.09.23 al dt. 24.10.23
Espai Montgrí
Exposicions temporals
Dones a Ravensbrück
Del dv. 12.05.23 al dl. 06.11.23
Espai Baix Ter
Exposicions temporals