Lo que no cuentan de Marte, de Sean Sborlino

Exposició fotogràfica

Finalitzat
Del dc. 04.10.23 al dl. 30.10.23

Organitza: Foto Torroella

Amb el suport de: Ajuntament de Torroella, Diputació de Girona, INSPAI (Centre de la Imatge Diputació de Girona), Department de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Col·labora: Museu de la Mediterrània

Compartir

Lo que no cuentan de Marte fantasieja amb els relats de l'exploració d'espais extraterrestres, a cavall entre l'artifici i la natura, el somni i la realitat. És un projecte que imagina la Terra com un nou planeta i emmarca els seus paisatges com si fossin marcians. La proposta re-planteja la manera com observem i entenem el territori d’allò banal, en particular els confins de la vida quotidiana i allò conegut o que creiem conèixer sobre el nostre entorn immediat. La meva pràctica artística se centra en una exploració del territori a través de mètodes que contemplen la “deriva situacionista”, és a dir, el deambular sense itinerari ni objectiu específic, centrant-me en les sensacions personals per analitzar l’entorn. Les imatges estan carregades d'ambigüitat i estranyesa, qüestionen el significat que atribuïm a les coses a la nostra vida quotidiana i donen la possibilitat als espectadors de passar un temps als marges entre la realitat i la ficció.

Sean Sborlino neix a Milà el 1994; es llicencia en relacions internacionals a Londres, on viu quatre anys. Durant la carrera, es forma com a fotògraf autodidacta, apropant-se al street photography i descobreix el treball de Leiter, Eggleston i Ghirri, que acabaran influenciant la temàtica i la composició de les seves imatges. Després d'un viatge en solitari per Amèrica del Sud on experimenta amb la fotografia social i documental i una breu experiència en màrqueting digital, cursa el pla d'estudis de dos anys a la Grisart Escola Internacional de Fotografia a Barcelona. Aquí refina el seu llenguatge cap a allò conceptual, allò minimalista i allò abstracte. Exposa el seu projecte “El que no expliquen de Mart” al FineArt Igualada 2021, Festival Stripart 2021, Mirada Pilot 2022 a Barcelona i Festival Lumínic 2022 a Sant Cugat del Vallès, completa una residència artística al KonventZero a Berga i rep una menció del PhMuseum.

Dimecres
04
oct
Dilluns
30
oct
Activitats relacionades
Expo fotografia maig 24
Actual
"Allí mis pequeños ojos", de Guillermo Franco
Exposició fotogràfica
Del dj. 02.05.24 al dl. 27.05.24
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals
Actual
"Palestina", de Laia Rissech
Exposició fotogràfica
Del dc. 29.05.24 al dl. 24.06.24
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals
Actual
"Et podries cremar!", de Pep Novellón
Exposició fotogràfica
Del dc. 26.06.24 al dl. 29.07.24
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals
Actual
“L’oblit del joc” de Guillem Vidal
Exposició fotogràfica
Del dc. 31.07.24 al dg. 01.09.24
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals
Actual
"Aigües, llengües i oblits", d'Anna Dot
Exposició d'art contemporani
Del ds. 13.04.24 al dl. 02.09.24
Espai Montgrí
Exposicions temporals
Nanses i pescadors - nansa
Actual
Nanses i pescadors
Exposició temporal
Del dv. 19.04.24 al dl. 02.09.24
Espai Baix Ter
Exposicions temporals