Quan el riu parla

Exposició temporal

Del dc. 14.02.24 al dl. 01.04.24

Organitza: Museu de la Mediterrània i Escola Guillem de Montgrí

Col·labora: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Diputació de Girona

Compartir

"Quan el riu parla" és una exposició molt especial que neix de l'aliança entre el Museu de la Mediterrània i l'escola Guillem de Montgrí fruit del projecte d’Innovació Educativa “araArt” de l'escola.

Es tracta de l'exposició resultant del treball que 49 alumnes d'I4 de l’Escola Guillem de Montgrí han portat a terme durant 15 dies a l'Espai Montgrí del Museu de la Mediterrània. Amb aquest projecte es pretén apropar les pràctiques artístiques contemporànies als infants a través de la descoberta del riu Ter.

Aquest projecte s'inicia fent una visita al nostre entorn per conèixer el Riu Ter: escoltar-lo, mirar-lo, veure el seu moviment, els seus colors, conèixer la seva història i com s’ha anat transformant al llarg del temps per tal de poder-lo sentir com un ésser viu que ens acompanya en el nostre dia a dia. Tota aquesta informació ha servit de context per tal que els infants s’inspirin i, de la mà de l’artista visual Mar Serinyà, hagin pogut desenvolupar la seva creativitat a través de l’acció performàtica, el dibuix, l’escultura i la música.

L’aliança entre l’escola Guillem de Montgrí i el Museu de la Mediterrània

El gener del 2024 s’inicia una aliança entre l’Escola Guillem de Montgrí i el Museu de la Mediterrània per tal de posar en contacte directe art, educació i museu amb tres objectius bàsics: propiciar que els infants descobreixin els processos de la creació contemporània, generar situacions i contextos que estimulin la innovació i la creativitat artístiques dels infants i establir una col·laboració entre museu i escola.

Aquesta aliança s’emmarca dins el programa d’Innovació Educativa “araArt” de l’Escola Guillem de Montgrí. La seva finalitat és fomentar i posar en valor projectes artístics que es porten a terme en el si del centre, en col·laboració amb altres institucions, per promoure l’equitat i la qualitat del sistema educatiu.

Dilluns
01
abr
Activitats relacionades
Expo fotografia març 24
Actual
"L'orgull de l'absència", de Judith Vizcarra
Exposició fotogràfica
Del dc. 28.02.24 al dl. 01.04.24
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals
Actual
Tota pedra fa paret - La pedra seca a Catalunya
Exposició temporal
Del dv. 09.02.24 al dl. 01.04.24
Espai Baix Ter
Exposicions temporals
Expo fotografia abril 24
Actual
"Yama", de Paco G. Robles
Exposició fotogràfica
Del dc. 03.04.24 al dl. 29.04.24
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals
Expo fotografia maig 24
Actual
"Allí mis pequeños ojos", de Guillermo Franco
Exposició fotogràfica
Del dj. 02.05.24 al dl. 27.05.24
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals