"Allí mis pequeños ojos", de Guillermo Franco

Exposició fotogràfica

Del dj. 02.05.24 al dl. 27.05.24

Organitza: Foto Torroella

Amb el suport de: Ajuntament de Torroella, Diputació de Girona, INSPAI (Centre de la Imatge Diputació de Girona), Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Col·labora: Museu de la Mediterrània

Compartir

Instantànies de la vida quotidiana, perpetuades per l’ull del fotògraf. Allò real, inaprehensible, es revela ficció. El que és invisible, essencial, s'aprecia gràcies a la imaginació. Allò nimi, banal, superflu... tot això cobra vàlua quan hi ha sorpresa. Preses directes. Espontànies. Vívides. Una col·lecció d'estampes en blanc i negre, que pinten un temps i un espai. El voyeur presta la seva mirada a l'auteur. El deambular, si és atent, es cobra imatges belles, memorioses, memorables; d'aquelles que encapsulen gràcia, ironia, sensibilitat i tendresa. Per descomptat: ara es fa sempre. I sí -digui's així-, l'efimeresa fa l'eternitud.

Guillermo Franco, 1967. Va estudiar Ciències de la Comunicació a la Universitat Nacional de Còrdova i Fotografia a l'Escola d'Arts Aplicades Lino Enea Spilimbergo i a la Filial Còrdova de l'Escola Argentina de Fotografia. És un dels fundadors, i el seu programador des de 2000 fins a l’actualitat, del Cineclub Municipal Hugo del Carril; també és redactor/editor de les Revistes «Metrópolis» i «¡Dime que me amas, Cineclub!». Va impartir, des de 2006 fins a 2020, el Taller de Cinema per a Adults “El cine que no vemos y nos debemos” a AulaUniversitària (Programa per a Adults) de la Universitat Blas Pascal. Va coordinar, des de 2012 fins a 2020, el cicle Cinema i Fotografia al CEF (Centre d'Estudis Fotogràfics). El 2021 va inaugurar GF / Galeria Fotogràfica de Còrdova, Argentina. El 2023 va presentar "Allí mis pequeños ojos", llibre publicat per l’editorial Viento de Fondo.

"Allí mis pequeños ojos" s'ha exhibit ja, entre altres espais, a: 2016 Palau Dionisi, Museu de la Fotografia (Còrdova, Argentina), Buenos Aires Photo (Buenos Aires, Argentina); 2017 Festival Paraty em Foco (Paraty, RJ, Brasil), 2018 Teatre Auditorium, Mar del Plata (Buenos Aires, Argentina); 2018 Festival Internacional de Fotografia de Valparaíso, FIFV (Xile), Fotogaleria Parque Prado (Montevideo, Uruguai), Aliança Francesa (Buenos Aires, Argentina); 2019 Plaça de les Arts del Teatre Municipal (Lima, Perú), Trieste Photo Days (Trieste, Itàlia); 2020 Casa de la Cultura Diego Rivera (Puerto Montt, Xile); 2021 Festival BFoto (Barbastre, Osca, Espanya); 2022 FotoPinamar (Buenos Aires, Argentina), Amalgama. Festival Internacional de Fotografia (Toluca, Mèxic); 2023 Fine Art Igualada (Igualada, Espanya), Kolga Tbilisi Photo (Tbilisi, Geòrgia), Festival Temps d’Expo (Pézenas, França), Festival L’Image Publique (Rennes, França), Zrno - Macedonian Festival for Alternative Photography (Skopje, Macedònia) i ArtexArte (Buenos Aires, Argentina)

Activitats relacionades
Actual
"Palestina", de Laia Rissech
Exposició fotogràfica
Del dc. 29.05.24 al dl. 24.06.24
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals
Actual
"Et podries cremar!", de Pep Novellón
Exposició fotogràfica
Del dc. 26.06.24 al dl. 29.07.24
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals
Actual
“L’oblit del joc” de Guillem Vidal
Exposició fotogràfica
Del dc. 31.07.24 al dg. 01.09.24
Museu de la Mediterrània
Exposicions temporals
Actual
"Aigües, llengües i oblits", d'Anna Dot
Exposició d'art contemporani
Del ds. 13.04.24 al dl. 02.09.24
Espai Montgrí
Exposicions temporals
Nanses i pescadors - nansa
Actual
Nanses i pescadors
Exposició temporal
Del dv. 19.04.24 al dl. 02.09.24
Espai Baix Ter
Exposicions temporals