Setembre 2018
Dl Dm Dc Dj Dv Ds Dg
week 35 1 2
week 36 3 4 5 6 7 8 9
week 37 10 11 12 13 14 15 16
week 38 17 18 19 20 21 22 23
week 39 24 25 26 27 28 29 30

Vols estar al corrent de les activitats que fem?

* elements requerits
“Un tren en pot amagar un altre” d’Àlex Nogué
Aquesta exposició és guanyadora del cicle Exposicions Viatgeres de la Diputació de Girona.

Àlex Nogué ha pres com a títol de la mostra un rètol habitual a les estacions de tren franceses, Un train peut en cacher un autre, per explicar que una imatge pot contenir més del que veiem. Àlex Nogué experimenta sobre la manera que percebem les imatges i, en concret, amb la idea que aquestes «sempre n’amaguen d’altres». L’artista explica que «els milers d’imatges que envaeixen la vida quotidiana ens han fet desenvolupar una gran habilitat per identificar-ne ràpidament el significat immediat, però han comportat la pèrdua de la capacitat d’embadalir-nos i de reconstruir-les des de l’experiència perceptiva de cada persona».

Àlex Nogué Un tren en pot amagar un altre

En aquest cas, a «Un tren en pot amagar un altre» Àlex Nogué en la mostra que és podrà veure al Museu de la Mediterrània planteja aquesta reflexió a través d’imatges fotogràfiques, de fragments de paisatge de la Vall d’en Bas, modificades a través de la pintura i el collage; d’una amb pintura acrílica sobre fusta i de una instal·lació.

La proposta expositiva de l’artista parteix d’una de les seves principals constants, segons subratllada Maria Palau en el text d’introducció del catàleg: «Les obres de Nogué es revelen contra aquesta insubstancialitat de l’art amb un anhel molt noble: l’artista té un compromís amb la societat i ha d’oferir imatges que continguin alguna cosa que l’espectador es pugui emportar, quelcom que li obri la ment, el cor o ambdues coses alhora, un sentiment o una sensació que quedin incorporats a la seva ànima. En definitiva, imatges amb missatge que ens ajudin a entendre quin lloc ocupem al món».

DAVANT IMATGE SN1 EDIT

L’artista convida l’espectador a apoderar-se novament de la seva mirada, a rescatar l’enigma que tenen les imatges; a redescobrir-les i a reconèixer-s’hi; a experimentar un exercici visual que el porti de nou a l’essència de l’emoció estètica.

DAVANT IMATGE SN15 EDIT

Àlex Nogué

(Hostalets d’En Bas, 1953) és artista visual i catedràtic de la Universitat de Barcelona. Editor de la revista científica BRAC (Barcelona, Recerca, Art, Creació), ha publicat sis llibres sobre processos de creació, fonamentals en l’experimentació artística personal. Ha realitzat més de cinquanta exposicions individuals en diferents països. El seu treball artístic està vinculat a la utilització metafòrica de referències paisatgístiques. Per a més informació: www.alexnogue.com

Exposicions Viatgeres

L’objectiu d’aquest cicle és apropar l’art i la cultura a la ciutadania, promoure la creació artística i potenciar sinergies i lligams de col·laboració entre els diferents professionals i especialistes del camp de l’art a les comarques gironines.

Exposicions Viatgeres forma part del programa d’exposicions itinerants que impulsa la Diputació de Girona amb la finalitat de posar a disposició dels municipis propostes expositives de qualitat. Per a més informació: www.ddgi.cat/exposicions


L'exposició es podrà veure gratuïtament del 7 de setembre fins el 29 d'octubre. 


BANDEROLA CAMINS 2018 BEnguany, Camins Propers, el cicle d'art contemporani del Museu de la Mediterrània arriba a la seva tercera edició. La voluntat del cicle és  mostrar la diversitat i la multidisciplinarietat dels llenguatges artístics com son la pintura, el dibuix, l’escultura, la fotografia, el vídeo, la instal·lació i la performance. A la vegada, vol anar mes enllà, tot buscant la transversalitat amb altres disciplines com ara la historia, l'arquitectura, la biologia o el turisme.

Un cicle a cura de Mar Serinyà i que acollirà diferents artistes que exposaran entre els mesos de febrer a octubre d’aquest 2018 a l’Espai Montgrí del Museu de la Mediterrània.EXPOSICIONS DEL CICLE CAMINS PROPERS 2018

• “Tempo: movimiento o pausa”, de Laura Bergillos
Del 23 de febrer al 2 d’abril - Premi Art jove Inund’Art

• “Paisatges per anticipació”, de Pierre D. La
Del 6 d’abril al 14 de maig

• “Lloc, memòria i salicòrnies”. Artistes del Life Pletera.
Comissariat per Martí Peran
Del 19 de maig al 26 de juny

• “Ocells al cap”. Performance vincular
29-30 de juny

• “SALVS.IVGERUM”, de Pere Bellès
Del 4 de juliol al 3 de setembre

• “Un tren en pot amagar un altre”, d’Àlex Nogué
Del 7 de setembre al 29 d’octubre
Exposicions viatges de la Diputació de Girona


MÉS INFORMACIÓ

Museu de la Mediterrània
c/Ullà, 31. 17257 Torroella de Montgrí 
https://www.museudelamediterrania.cat/
 

Les galetes (cookies) utilitzades serveixen per oferir-los un servei millor. Si accepta és que hi està d'acord. Més informació. Accepto