La Tallada d'Empordà

Web del municipi:

www.latallada.cat

Per a la visita:

Ruta Aeròdrom republicà 318

Compartir

La Tallada d’Empordà forma part de la comarca del Baix Empordà i aplega els nuclis de Canet de la Tallada, Marenyà, Tor i La Tallada. El terme municipal, amb una extensió de 16,56 km2, limita al nord amb Albons, a l’est amb Bellcaire d’Empordà i Ullà, al sud amb Fontanilles i Serra de Daró, i a l’oest amb Verges i Garrigoles.

El nucli de La Tallada, situat al límit entre els Aspres i la plana de regadiu, sembla que té el seu origen en l’antic castell situat al cor del nucli històric, del qual se’n conserven encara importants panys de muralla i la major part de les torres de defensa del recinte. Al seu voltant el poble va anar creixent a poc a poc fins a assolir l’actual configuració fa pocs anys.

Tor és el segon nucli del municipi, i està situat sobre una petita elevació que domina la plana que s’estén a llevant. És un poble d’estructura compacta, que té la part més antiga a l’est de la carretera de Figueres. Durant els darrers anys s’han edificat algunes cases a la banda de ponent, a la part més enlairada del petit turó.

A l’extrem sud-est del municipi, a prop del Ter, trobem el nucli de Canet. Un petit poble que darrerament s’hi han anat construint algunes cases que han ajudat a consolidar un nucli urbà que encara no fa deu anys era considerat com una agrupació de masos en els estaments oficials i en els registres de l’administració de l’Estat.

Finalment, Marenyà està situat cap a l’interior del terme municipal, al peu de la serralada que s’enfila cap al nord fins a arribar al Puig Segalar. És també en aquest poble o als seus voltants on s’han trobat les restes de poblament més antigues.

 

Per saber-ne més:

Descarrega't aquí el RECULL BIBLIOGRÀFIC de La Tallada d'Empordà

 

Històric d'activitats

III Cicle de "Sortides pel Baix Ter"

II Cicle de "Sortides pel Baix Ter"

 

Jornada "Atac i defensa des de la rereguarda: la defensa de Girona durant la Guerra Civil 1936-1939"

Dia 14 de maig del 2022. De les 11 a 2/4 de 2h.

Lloc: Espai Canet (Canet de la Tallada)

 

Taller familiar Antropòlegs al Baix Ter - Cicle "Apropa't al Baix Ter"

Dia 11 d'abril del 2022. A les 11h.

Lloc: Passeig de l'Església de La Tallada d'Empordà

 

Cicle de "Sortides pel Baix Ter"

 

Elements Patrimonials d'especial interès