Les papallones a l'Empordà

Jornades Recerca i Territori

DURADA:  2:30 hores
Divendres 24 de setembre | 18:00 h

Activitat amb aforament limitat (màxim 60 persones).

L'activitat es portarà a terme amb totes les mesures de seguretat i higiene per la prevenció de la covid-19 que estiguin en vigor en el moment de realitzar-la.

Inscripció: Al Museu de la Mediterrània via correu electrònic a l'adreça museu@torroella-estartit.cat o al telèfon 972755180

Organitza: Càtedra d'Ecosistemes Litorals Mediterranis i Museu de la Mediterrània

Col·labora: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Diputació de Girona

La Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis presenta la VI edició de la Jornada Recerca i Territori, com les anteriors, destinada a tractar aspectes relacionats amb la gestió del patrimoni natural. En aquesta ocasió el tema de les jornades és Les papallones de l’Empordà i la seva resposta al canvi global.

Parar la pèrdua de biodiversitat és un dels reptes ambientals més importants d’aquest segle. La taxa d'extinció d'espècies s'ha estimat en fins a 8.700 espècies a l'any. En el cas de les papallones a Catalunya, almenys el 22% de totes les espècies estan amenaçades.

S’ha comprovat que la principal causa del declivi de la biodiversitat és el canvi global. En aquest sentit, sabem que les papallones són uns indicadors valuosos de la ràpida resposta d’un ecosistema a les accions de gestió. Per tant, el coneixement i el seguiment d’elles ens ajuden a comprendre com poden afectar els canvis globals a les espècies i als ecosistemes.

Amb aquesta jornada us presentem uns treballs de recerca i estudi relacionats amb la biodiversitat de les papallones de l’Empordà i sobre com poden afectar-les les accions de gestió.

La jornada constarà de quatre xerrades a càrrec dels màxims especialistes en la matèria, els científics que els últims anys han estudiat la població de papallones a l’Empordà. La jornada també servirà per presentarà el volum 12 de la col·lecció Recerca i Territori on hi ha publicats els treballs fruit de la seva recerca al territori.

Divendres
24
set

Activitats relacionades

V Recerca i Territori. Sortida papallones
Actual
Les papallones a l'Empordà
Jornades Recerca i Territori
25.09.21 | 10:00 h
Activitats
De l'Església a l'Auditori
Actual
De l'Església a l'Auditori
Visita guiada
Del 03.10.21 al 08.01.22
Museu de la Mediterrània
Activitats