Millores en el Fons de Reserva del Museu de la Mediterrània

01.05.2019

Al llarg dels últims dos anys, i gràcies a ajudes rebudes per part de la Xarxa de Museus d’Etnologia i de la Xarxa de Museus de les Comarques de Girona, el Museu de la Mediterrània ha pogut portar a terme un treball important al seu Fons de Reserva. De la mà d’una especialista i els últims mesos gràcies al programa de Garantia Juvenil dues persones hi han treballat gestionant-lo i obrint nous projectes. 

 

Per una banda el Fons de Reserva del Museu de la Mediterrània ha assolit la revisió de les més de 1.500 peces registrades en la base de dades utilitzada per controlar i mantenir el coneixement de cada un d’aquests objectes. Finalitzar aquest objectiu ha permès començar a registrar aquells objectes que esperaven el seu torn per ser mesurats, anomenats i realitzar la seva diagnosis de conservació. A la vegada, s’ha anat fent un seguiment bàsic del estat dels objectes per poder millorar-ne la seva conservació.

Tot i que els aspectes bàsics referents al Fons de Reserva, conservació i inventari s’han de continuar treballant, s’han obert noves vies de treball. Amb l’objectiu de difondre el Fons de Reserva s’ha engegat el projecte “LA PEÇA”, amb la voluntat de donar a conèixer periòdicament un objecte d’una de les 4 col·leccions que conté el fons: instruments musicals, ciències naturals, arqueologia i etnologia

I per finalitzar, també s’ha treballat el Fons de Reserva des d’una vessant educativa. Algunes peces del Fons de Reserva serveixen per portar a terme algunes de les activitats de la proposta educativa del museu, un clar exemple és l’activitat Fem de prehistòrics, el foc i les eines on els alumnes poden observar objectes arqueològics reals del paleolític trobats en jaciments del nostre territori i custodiats al Museu de la Mediterrània.

Notícies