Mostra de Cinema Etnogràfic

09.07.2020

El mes de juliol el Museu de la Mediterrània torna a organitzar la Mostra de Cinema Etnogràfic al pati de Can Quintana. En aquesta edició, i amb totes les mesures de seguretat i higièniques requerides, es realitzaran dues sessions de cinema que en les quals es podrà visualitzar tres documentals.

El dimecres 22 de juliol (21.30h) la protagonista serà la memòria històrica amb dos documentals que ens portaran a recordar la II República, la Guerra Civíl i l’exili. Per una banda es visualitzarà el film El nostre llarg silenci de Quim Paredes basat en l’experiència d’una dona que va viure l’exili republicà del 1939, el seu pas pel camp d’Argelers i el naixement del seu primer fill a la Maternitat d’Elna. Per altra banda també es podrà veure De la utopia a l’exili d'Antoni Martí on es mostra l’experiència de la Rosa i en Ramir, dos lluitadors que la República i la Guerra Civil els porten a viure els millors i els pitjors anys de les seves vides.

El dimecres 29 de juliol (21.30h) el protagonisme serà el territori més proper del Montgrí i un dels seus habitants els ramats d’ovelles i els pastors que les acompanyen. Es visualitzarà el documental Ovelles i pastors de Jordi Bellapart. Aquest film ens parla de la transhumància des de l'Alt Ripollès, els ramats al Montgrí, els pastors i els seus gossos inseparables. A més és un petit homenatge a Jordi Muxach, pastor del Montgrí que ens va deixar el 2019.

Notícies