Pals

Web del municipi:

www.pals.cat

Compartir

Pals forma part de la comarca del Baix Empordà i aplega els nuclis de Pals, els Masos de Pals i la Platja de Pals. El terme municipal, amb una extensió de 25,83 km2, limita al nord amb Fontanilles i Torroella de Montgrí, a l’est amb el mar, al sud amb Begur i Regencós, i a l’oest amb Torrent i Palau-sator.

La situació del nucli antic és la característica dels pobles de la plana empordanesa: al cim d’un puig poc enlairat, sobre el planer cobert antigament per estanys i aiguamolls que, en el cas de Pals, varen ser assecats i destinats al conreu de l’arròs. Aquest puig s’anomenava Mont Aspre.

Quant al nom de Pals, prové del llatí Palus que significa terreny pantanós. El nucli dels Masos de Pals estava format inicialment per masies disperses fortificades de gran interès arquitectònic. Actualment, però, es tracta d’un nucli urbà força poblat. Cal destacar-hi juntament amb les esmentades masies, l’església dels Masos del segle XVIII.

La Platja de Pals és una àmplia platja sorrosa amb una extensió de 3,5 km, ideal per practicar qualsevol classe d'esport aquàtic. Amb un entorn natural d'aiguamolls i arrossars per fer excursions a peu i amb bicicleta, presenta una oferta turística de qualitat amb hotels, càmpings, apartaments, hostals, pensions, habitacions, turisme rural, golf, tenis, etc., i una gran varietat de restaurants i comerços típics. 

 

Per saber-ne més:

Descarrega't aquí el RECULL BIBLIOGRÀFIC de Pals

 

Històric d'activitats

III Cicle de "Sortides pel Baix Ter"

II Cicle de "Sortides pel Baix Ter"

 

Cicle de "Sortides pel Baix Ter"

 

Elements Patrimonials d'especial interès