Verges

Web del municipi:

www.verges.cat

 

Destacat:

Plafons patrimonials, un a un

Compartir

Verges forma part de la comarca del Baix Empordà. El terme municipal, amb una extensió de 9,7 km2, limita al nord amb Garrigoles, a l’est amb la Tallada d’Empordà, al sud amb Serra de Daró, Ultramort i Foixà, i a l’oest amb Jafre.

Situat a la riba esquerra del riu Ter, el nucli de Verges és documentat, gràcies a documents escrits, fa uns 1050 anys. Tanmateix, el més probable és que sigui molt més antic. A l'època medieval es va començar a construir les muralles i el castell de Verges. Actualment encara es conserven alguns trams de muralla i de torres de defensa.

La vila i el castell de Verges varen formar part del comtat d'Empúries fins que aquest va desaparèixer. Entre els segles XVII i XVIII, Verges va experimentar un notable creixement de la població que va portar a haver de construir un eixample a fora les muralles. Alguns carrers de la Vila com ara el carrer Major, dels Bous, Ample, dels Valls o de Fora es varen formar en aquesta època. Des de mitjans del segle XIX, la població oscil·la entre els 1000 i 1200 habitants.

 

Per saber-ne més:

Descarrega't aquí el RECULL BIBLIOGRÀFIC de Verges

 

Ruta pel municipi:

Ressegueix els plafons patrimonials, un a un

 

Històric d'activitats

III Cicle de "Sortides pel Baix Ter"

II Cicle de "Sortides pel Baix Ter"

Cicle de "Sortides pel Baix Ter"

 

 
 

Elements Patrimonials d'especial interès