Organitza: Museu de la Mediterrània
Col·labora: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Diputació de Girona
En el litoral català, la pesca amb nanses fetes de fibres vegetals ha estat, des de fa segles, un dels sistemes més enginyosos per aconseguir peix i marisc de molt bona qualitat intacte i sense malmetre el fons marí. Amb l’extensió de la pesca intensiva i les fibres sintètiques, aquest sistema de pesca artesanal ha anat desapareixent, així com també l’ofici dels cistellers del mar. Però avui en dia torna a agafar certa presència gràcies al fet que els científics la tornen a posar en valor per la seva sostenibilitat.
Us convidem a una taula rodona on pescadors, cistellers i biòlegs parlaran sobre les seves experiències amb les nanses i com podrien ajudar a un futur millor per la nostra mar gràcies a preservar millor els ecosistemes marins i avançar en la consecució del Objectius de Desenvolupament Sostenibles.
Hi seran presents:
Aquesta activitat forma part de l'exposició Nanses i Pescadors. La mostra és fruit de la tasca de recerca i recopilació realitzada per Josep Mercader, cisteller de Torroella de Montgrí. Al llarg de més d'una dècada, ha documentant nanses i estris de pesca per tot el litoral català, des de l’Ebre fins a la Catalunya Nord.