Palau-Sator

Palau-sator forma part de la comarca del Baix Empordà i aplega els petits pobles de Palau-sator, Fontclara, Sant Julià de Boada i Sant Feliu de Boada, juntament amb el veïnat de Pantaleu. El terme municipal, amb una extensió de 12,39 km2, limita al nord amb Fontanilles, a l’est amb Pals, al sud amb Torrent, i a l’oest amb Forallac i Ullastret.

El municipi es troba emplaçat al bell mig de la rica plana al·luvial que s’estén a la dreta del riu Daró, en una àrea pròxima a l’Estany de Pals, un territori que ha estat la font tradicional de riquesa d’aquests pobles, de marcat caràcter agrícola i ramader.

L’origen del poblament és, com a mínim, d’època romana. Així ho demostren les restes ceràmiques de diferents tipologies que apareixen pels camps dels contorns de la població. No obstant això, el nucli de Palau data principalment de l’edat mitjana. La població manté l’antic aspecte feudal: al centre, a l’interior del recinte emmurallat medieval, en la part més alta del puig, s’alça la torre del castell. L’església parroquial, per contra, es construí extramurs.

 

Per saber-ne més:

Descarrega't aquí el RECULL BIBLIOGRÀFIC de Palau-sator

 

Ruta pel municipi:

Ressegueix els plafons patrimonials de Palau-Sator, Fontclara, Sant Feliu de Boada i Sant Julià de Boada

 

Històric d'activitats

 

III Cicle de "Sortides pel Baix Ter"

II Cicle de sortides "Apropa't al Baix Ter"

 
 

 

II Cicle de "Sortides pel Baix Ter"

Cicle de sortides "Apropa't al Baix Ter"

Cicle de "Sortides pel Baix Ter"

 

 

 

 

Elements Patrimonials d'especial interès