Desenterrant l'Empordà

L’arqueologia té la capacitat de revelar-nos secrets molt ben guardats. Sota terra, potser ben a prop nostre, s’amaguen troballes que ens mostren evidències d’un món extingit que, generalment, ningú ens pot explicar. D’aquesta manera, les pedres i els ossos, deixen de ser objectes inerts, per convertir-se en narradors de la nostra història. 

D'aquesta voluntat de descoberta neix el Cicle de Conferències d'Arqueologia, on a través de les exposicions dels especialistes es donen a conèixer les conclusions interpretatives de les excavacions que es duen a terme al territori empordanès.

 

Edicions

"Desenterrant l'Empordà" - IV Cicle de Conferències d'Arqueologia

Del 20 de març al 3 d'abril del 2020

Museu de la Mediterrània, us convida un any més al cicle de conferències: “Desenterrant l’Empordà: nous tresors arqueològics”, on pretenem, com si excavéssim, donar a conèixer el panorama arqueològic empordanès. Acompanyats de diferents especialistes analitzarem els descobriments més recents, així com la història que sempre amaga tot gran descobriment.

PROGRAMA

Divendres 20 de març – La Ciutadella de Roses, valorització arqueològica d'un espai extraordinari a càrrec del Dr. Lluís Palahí.

Divendres 27 de març – Els jaciments de Vacamorta: l’Empordà fa 10 milions d’anys a càrrec de Sr. Isaac Rufí i Sra. Alba Solés.

Divendres 3 d'abril – La descoberta i excavació de la necròpolis medieval i moderna d'Ullà a càrrec del Dr. Marc Bouzas i Sra. Neus Coromina.

 

"Desenterrant l'Empordà" - III Cicle de Conferències d'Arqueologia

Del 8 al 22 de maig del 2019

El Museu de la Mediterrània, us convida un any més al cicle de conferències: “Desenterrant l’Empordà”, on pretenem, com si excavéssim, donar a conèixer el panorama arqueològic empordanès. Acompanyats de diferents especialistes analitzarem els descobriments més recents, així com la història que sempre amaga tot gran descobriment.

PROGRAMA

Dimecres 8 de maig – Lluís Pericot, les arrels torroellenques d’un arqueòleg universal a càrrec de Francesc Gràcia i Josep Maria Fullola.

Dimecres 15 de maig – Descobrim Santa Maria del Palau a càrrec de Ferran Codina.

Dimecres 22 de maig – Les excavacions a la plaça del Lledoner i al passeig de Torroella Montgrí a càrrec de Jordi Merino.

 

"Desenterrant l'Empordà" - II Cicle de Conferències d'Arqueologia

Del 9 al 16 de maig del 2018

En aquesta xerrades descobrirem els valors patrimonials i arquitectònics d'alguns espais propers i desvetllarem els misteris i secrets que sempre rodegen els espais arqueològics.

PROGRAMA

Dimecres 9 de maig - Dòlmens, coves i menhirs: una mirada sepulcral al Montgrí i al massís de les Gavarres-Ardenya a càrrec de Xavier Niell, de l’Institut de Recerca Històrica de la UdG

Dimecres 16 de maig - Sidillà, d’època romana al món medieval a càrrec de Gisela Ripoll i Francesc Tuset, de la Universitat de Barcelona

 

"Desenterrant l'Empordà" - I Cicle de Conferències d'Arqueologia

Del 3 al 17 de maig del 2017

Presentem doncs un cicle de conferències per “treure-li la pols” el panorama arqueològic empordanès. De la mà de diversos especialistes analitzarem els descobriments més recents així com la història que s’hi amaga al darrera.

PROGRAMA

Dimecres 3 de maig - “Arqueologia per a tots els públics: Què ens expliquen les troballes d’Empúries?” a càrrec de Quim Tremoleda i Pere Castanyer

Dimecres 10 de maig - “Arqueologia 2.0: Reconstruint la vida del primer Ullastret” a càrrec de Gabriel de Prado i Ferran Codina

Dimecres 17 de maig - “Arqueologia subaquàtica: Excavant les profunditats del Cap de Creus” a càrrec de Rut Geli