VOLS REBRE LA NEWSLETTER DEL MUSEU?

VOLS REBRE LA NEWSLETTER DEL MUSEU?

Clica aquí per accedir al formulari d'inscripció

×

Fer de Músic

Memòries de músics històrics de cobles i orquestres

Projecte Fer de músic
Projecte Fer de músic
Projecte Fer de músic
Projecte Fer de músic

Des del Centre de Documentació s’impulsa el projecte “Fer de Músic”. Es tracta d’un treball de recuperació, preservació i divulgació, a través d'enregistraments i documentació manuscrita i fotogràfica, de la memòria dels músics històrics vinculats al mon de la sardana i les cobles-orquestres de Catalunya

“Fer de músic” recol·lecta les seves vivències personals i professionals, i testimonia l'evolució d'un dels oficis més arrelats al territori empordanès, protagonista d’excepció de les festes populars i la música tradicional.

Es tracta d’un projecte coordinat pel músic Jordi Molina i amb el suport d'Eva Ramió, responsable del Centre de DocumentacióJordi Molina és compositor i intèrpret de tenora que té una àmplia experiència concertística. Fou deixeble del cèlebre Ricard Viladesau i ha estat membre d'algunes de les cobles-orquestres més emblemàtiques de Catalunya.

En el següent enllaç, us deixem el petit reportatge de Televisió de Catalunya (TV3). En aquest tall, en Jordi Molina i l’Eduard Font, un dels entrevistats del projecte, ens expliquen de primera mà la tasca del projecte “Fer de Músic” i del Centre de Documentació en la difusió i preservació del llegat de les cobles-orquestres.

Fins ara, hem entrevistat a trentena-cinc músics. Podeu consultar les seves entrevistes clicant a sobre del nom de cada un dels músics. El Centre de Documentació, a més, custodia les gravacions completes.  

Músics

Activitats relacionades

Memòria fotogràfica
Recuperació col·lectiva de la història de les imatges
Premis de Recerca Joan Torró i Cabratosa
Estudis del territori més proper
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR