La descoberta i excavació de la necròpolis medieval i moderna d'Ullà. Dr. Marc Bouzas i Sra. Neus Coromina

Cicle de Conferències d'Arqueologia “Desenterrant l’Empordà”

DURADA:  1 h
Divendres 03 d'abril 19:00 h

Activitat gratuïta

Organitza: Museu de la Mediterrània 

Col·labora: Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i Diputació de Girona

Necròpolis d'Ullà. Marc Bouzas i Neus Coromina
Necròpolis d'Ullà. Marc Bouzas i Neus Coromina

L’arqueologia té la capacitat de revelar-nos secrets molt ben guardats. Sota terra, pot ser ben a prop nostre s’amaguen troballes que ens mostren evidències d’un món extingit que, generalment, ningú ens pot explicar. D’aquesta manera, les pedres i els ossos, deixen de ser objectes inerts, per convertir-se en narradors de la nostra història.

És per això, que el Museu de la Mediterrània, us convida un any més al cicle de conferències: “Desenterrant l’Empordà: nous tresors arqueològics”, on pretenem, com si excavéssim, donar a conèixer el panorama arqueològic empordanès. Acompanyats de diferents especialistes analitzarem els descobriments més recents, així com la història que sempre amaga tot gran descobriment.

La descoberta i excavació de la necròpolis medieval i moderna d'Ullà. Dr. Marc Bouzas i Sra. Neus Coromina

La xerrada tractarà sobre l'excavació que es va dur a terme el febrer de 2019 a Ullà, a la Plaça de Sant Andreu, on es va documentar una necròpolis medieval i moderna d'entre els segle XII i XVIII (cronologia pendent de determinar amb més exactitud). En una primera part s'exposaran els aspectes generals de l'excavació i de les tombes documentades i en un segona part es desenvoluparà la part antropològica de les restes, posant especial èmfasi en les dades que permetin conèixer com eren i com vivien els antics pobladors d'Ullà.

Marc Bouzas Sabater

És doctor en Arqueologia per la Universitat de Girona, centrant la seva tesis i investigació en la numismàtica, especialment en la d'època baix-imperial (Segles III-IV). Arqueòleg professional que treballa regularment en jaciments com Empúries i partícip de diversos projectes d'investigació de la universitat de Girona centrats sobretot en el món romà i en l’antiguitat tardana. A part compta amb experiència com a director d’excavacions preventives.

Neus Coromina

És llicenciada en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i doctorant en Arqueologia a la Universitat de Girona. La seva especialitat és l'antropologia física i la seva tesi pretén explicar la biologia dels primers humans de les Coves Prehistòriques de Serinyà. Ha excavat en diversos jaciments de cronologies molt diverses, des del paleolític fins a l'edat moderna. Actualment també participa activament en un projecte de recerca sobre la necròpolis medieval de Sant Julià de Ramis.

Activitats relacionades

Els jaciments de Vacamorta: l’Empordà fa 10 milions d’anys. Sr. Isaac Rufí i Sra. Alba Solés
Cicle de Conferències d'Arqueologia “Desenterrant l’Empordà”
27.03.20
Museu de la Mediterrània
Conferències
La Ciutadella de Roses, valorització arqueològica d'un espai extraordinari. Dr. Lluís Palahí
Cicle de Conferències d'Arqueologia “Desenterrant l’Empordà”
20.03.20
Museu de la Mediterrània
Conferències
Aquest lloc web utilitza "cookies" pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més informació
ACCEPTAR